MČR ve stepu 2015 Mistrovství České republiky ve stepu poprvé v Plzni

MČR ve stepu 2015 tentokrát v PLZNI!
6. 6. 2015
v TJ Lokomotiva Plzeň

Poprvé v Plzni organizoval SPOLEK K.R.O.K. za podpory Nadace ČEZ, Nadace 700 let města Plzně a Českomoravského stepařského svazu Mistrovství ČR ve stepu.

Plakát (pdf)

Nadace ČEZ

Nadace 700 let města Plzně

Logo Czech Dance Organization

Mistrovství ve stepu Mistrovství České republiky ve stepu

Mistrovství České republiky ve stepu se pořádá již od roku 1989. Je nominační soutěží na Mistrovství světa a Mistrovství Evropy. Soutěží se podle soutěžního řádu IDO.

K.R.O.K. byl, díky velmi dobré práci v oblasti prezentace stepu široké veřejnosti v rámci Festivalu stepu 2014, osloven Czech Dance Organization k uspořádání Mistrovství České republiky 2015 v tomto sportovním odvětví. Bereme to jako velkou výzvu k uspořádání kvalitní sportovní akce na území našeho města, k možnosti konfrontace mladých plzeňských stepařů s republikovou špičkou v tomto sportu, a především k další možnosti prezentace Plzně nejen jako kulturního města, ale také města sportovního.

MČR 2015 Plzeň proběhne pod záštitou Bc. Evy Herinkové - náměstkyně primátora města Plzně.

Do Sportovní haly města Plzně se v sobotu 6. června sjede 550 nejlepších stepařů z celé země, kteří zde budou v rámci soutěže vyhlášené CDO bojovat nejen o tituly mistrů České republiky, ale zároveň o nominace na mistrovství světa v tap dance, které proběhne závěrem roku v německé Riese. A půjde o opravdu velké boje stepařů, protože jen tři nejlepší v každé disciplíně v rámci MČR Tap dance 2015 budou mít šanci zúčastnit se tohoto světového šampionátu.

Z celkového počtu 550 soutěžících je 450 ve věku do 23 let.

Stepaři jsou rozděleni do věkových kategorií: CHILDREN (dětská věková kategorie): soutěžící, kteří v kalendářním roce konání soutěže dovrší maximálně 11 let věku. JUNIORS (juniorská věková kategorie): soutěžící, kteří v kalendářním roce konání soutěže dovrší minimálně 12 let a maximálně 15 let věku. ADULTS (hlavní věková kategorie): soutěžící, kteří dovrší v kalendářním roce konání soutěže minimálně 16 let věku. ADULTS II. (seniorská věková kategorie): soutěžící, kteří dovrší v kalendářním roce konání soutěže minimálně 31 let věku.

Soutěžní disciplíny se podle druhu dělí na Sóla (jednotlivci, muži a ženy zvlášť), Dua (2 tanečníci), Tria (3 tanečníci), Malé skupiny (4-7 tanečníků), Formace (8-24 tanečníků) a Produkce (počet tanečníků neomezen).

Výkony soutěžících hodnotí odborná porota v počtu sedmi nezávislých odborníků v čele s předsedou poroty, pod dohledem vedoucího soutěže.

CDO - Czech Dance Organization, je občanské sdružení dětí a mládeže registrované u Ministerstva vnitra ČR od 27. listopadu 2007. Od počátku činnosti má CDO jasnou koncepci, jak vytvořit nejlepší podmínky pro fungování organizace zabývající se oblastí tance v České republice. Podpisem smlouvy s mezinárodní taneční organizací IDO (www.ido-dance.com) předznamenalo nové sdružení úspěch rozvoje tance v České republice. Dokládají to čísla úspěchů členů CDO na mezinárodním poli.

Chceme se prezentovat nejen více jak pěti stům sportovcům z celé České republiky, ale také porotcům ze zahraničí.

Fotogalerie Fotografie z mistrovství

Fotografie najdete na webu Step by Step studia.

ÚMO Plzeň 3